Select region
  • SK
  • CZ
  • EN

Asseco podporuje najväčší medzinárodný online hackathon pod vedením slovenskej a poľskej vlády

Bratislava, 3. júna 2020: Medzinárodná softvérová skupina Asseco sa rozhodla podporiť hackathon HackYeah Online 2020 pod záštitou slovenskej a poľskej vlády. Tím profesionálnych dobrovoľníkov počas víkendu od 5. do 7. júna vytvorí aplikáciu, ktorá uľahčí prechod cestujúcim na slovensko-poľských hraniciach. Spoločnosť venuje víťaznému návrhu odmenu 10-tisíc eur.

Aplikácia bude informovať ľudí, ktorí cestujú medzi Slovenskom a Poľskom o mimoriadnych nariadeniach v oboch krajinách. Zároveň upozorní cestujúcich o aktuálnej epidemiologickej situácii a nových koncentráciách prípadov ochorenia COVID-19. Vďaka aplikácii sa môžu obyvatelia krajín cítiť bezpečne pri cestovaní a vyhnúť sa neželaným pokutám.

„Online hackathon vnímame ako príležitosť na rozvíjanie spolupráce nielen medzi Poľskom a Slovenskom, ale tiež ako príklad pre konkrétne aktivity krajín V4 orientované na zlepšenie života našich občanov a podnikateľov. Talentovaní ľudia zo strednej Európy budú mať možnosť prispieť vlastným technologickým riešením a ponúknuť praktickú odpoveď na niektorý z otvorených problémov,“ hovorí Radoslav Repa, generálny riaditeľ Sekcie digitálnej agendy Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

,,Globálna skupina Asseco vznikla spojením slovenskej a poľskej softvérovej spoločnosti, preto nás veľmi teší myšlienka spolupráce našich krajín. Už 30 rokov patríme medzi lídrov v poskytovaní moderných riešení a inovácii IT, vďaka čomu môžeme zabezpečiť nielen technické zázemie ale aj skúsených odborníkov pri tvorbe aplikácie,“ uvádza Marek Grác, COO spoločnosti Asseco Central Europe.

HackYeah Online 2020 je virtuálna júnová edícia najväčšieho hackathonu v Európe, ktorého cieľom je priniesť niekoľko technologických a biznis riešení po korona kríze. Hlavným organizátorom je Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pod vedením Veroniky Remišovej, podpredsedníčky vlády SR a poľská vládna organizácia GovTech Polska. Prihlásiť sa môžete na stránke hackyeah.pl.