Vybrat region
cz

Asseco Central Europe představuje jeden ze svých vlajkových produktů na africkém trhu

Nigérijská poisťovňa si vybrala riešenie Asseco StarINS ako core poistný systém pre neživotné a životné poistenie v Nigérii a Ghane.

Nigérijská pojišťovna si zvolila řešení Asseco StarINS jako core pojistný systém pro neživotní a životní pojištění v Nigérii a Ghaně.

Společnost Asseco Central Europe, jeden z nejsilnějších softwarových domů ve střední a východní Evropě, který je součástí skupiny Asseco oznamuje, že pojišťovna Wapic Insurance Plc odstartovala transformační projekt, jehož předmětem je i výměna core pojistného systému. Rozhodla se pro řešení Asseco StarINS, které svojí komplexností pokrývá všechny provozní a obchodní nároky pojišťovny a jejích dceřiných společností.

Implementace řešení Asseco StarINS je součástí strategie změny směřování společnosti WAPIC, která byla odstartována v roce 2015. „Wapic si váží příležitosti partnerství se společností Asseco na své transformační cestě. Naše komplexní pětiletá korporátní strategie změny je založená na klíčových tématech, jakými jsou řízení lidských zdrojů, provozní efektivita, špičková úroveň služeb zákazníkům a finanční postavení. Strategie IT na mezinárodní úrovni je bezpochyby předpokladem naplnění slibu stát se do roku 2019 univerzální pojišťovací společností západní Afriky č. 2,” řekla Zina Giwa-Amu, Head of Strategy, IT, Channels and Investor Relations ve společnosti Wapic.

Zavedení řešení Asseco StarINS budou realizovat společně dvě společnosti skupiny Asseco - Asseco Nigérie Software Ltd., působící jako lokální dodavatel projektu a podpůrné centrum, a Asseco Central Europe, a. s., jako poskytovatel softwaru a licence.

„Asseco Nigérie se zaměřuje na poskytování prvotřídních enterprise řešení pro sektor pojišťovnictví v oblasti západní Afriky. Wapic Insurance je zaběhnutá, inovativní pojišťovna v Nigérii a Ghaně. Její volba pro StarINS jako core pojistnou aplikaci pro životní i neživotní pojištění je mimořádně významná. Jsme rádi, že budeme na implementaci úspěšného řešení StarINS spolupracovat s Asseco Central Europe a poskytovat pro Wapic Insurance lokální podporu i v následujícím období,” uvedl Adefolu Majekodunmi, Managing Director, Asseco Nigeria.

"Wapic nasazuje Asseco StarINS jako své hlavní softwarové řešení pro backoffice a frontoffice operace pojišťovny. Díky unikátním vlastnostem produktu StarINS jako multi-line (jedno řešení pokrývající životní i neživotní pojištění), multi-country, multi-currency a extrémní flexibilitě související s produktovou parametrizací, budeme schopni jej implementovat v průběhu velmi krátké doby v různých prostředích, pro široký výběr pojistných produktů, v souladu se všemi právními požadavky. Věřím, že tak budeme demonstrovat jak komplexnost našeho řešení, tak i pevné postavení skupiny Asseco v Nigérii. Uvedení systému zavede nový trend pro pojistný trh v Nigérii a západní Africe,” dodal Krzysztof Bondyra, Head of Insurance Business Unit v Asseco Central Europe, a. s.