Vybrať región
sk
Vytlačiť

Asseco Central Europe predstavuje jeden zo svojich vlajkových produktov na africkom trhu

Nigérijská poisťovňa si vybrala riešenie Asseco StarINS ako core poistný systém pre neživotné a životné poistenie v Nigérii a Ghane.

Spoločnosť Asseco Central Europe, jeden z najsilnejších softvérových domov v strednej a východnej Európe, ktorý je súčasťou skupiny Asseco, oznamuje, že poisťovňa Wapic Insurance Plc odštartovala transformačný projekt, ktorého súčasťou je aj výmena jej core poistného systému. Rozhodla sa pre riešenie Asseco StarINS, ktoré so svojou komplexnosťou pokrýva všetky prevádzkové a obchodné nároky poisťovne a jej dcérskych spoločností. 

 

Implementácia riešenia Asseco StarINS je súčasťou stratégie zmeny smerovania spoločnosti WAPIC, ktorá bola odštartovaná v roku 2015. „Wapic sa teší na príležitosť byť partnerom spoločnosti Asseco na svojej transformačnej ceste. Naša komplexná päťročná korporátna stratégia zmeny je založená na kľúčových témach ako je riadenie ľudských zdrojov, prevádzková efektivita, špičková úroveň služieb zákazníkom a finančné postavenie. Stratégia IT na medzinárodnej úrovni je bezpochyby predpokladom naplnenia sľubu stať sa do roku 2019 univerzálnou poisťovacou spoločnosťou západnej Afriky č. 2,” povedala Zina Giwa-Amu, Head of Strategy, IT, Channels and Investor Relations v spoločnosti Wapic. 

 

Implementáciu Asseco StarINS budú realizovať spoločne dve spoločnosti skupiny Asseco - Asseco Nigéria Software Ltd., pôsobiaca ako lokálny dodávateľ projektu a podporné centrum, a Asseco Central Europe, a. s., ako poskytovateľ softvéru a licencie.

 

„Asseco Nigéria sa zameriava na poskytovanie prvotriednych enterprise riešení pre sektor poisťovníctva v oblasti západnej Afriky. Wapic Insurance je zabehnutá, inovatívna poisťovacia spoločnosť v Nigérii a Ghane. Jej voľba pre StarINS, ako core poistnú aplikáciu pre životné aj neživotné poistenie, je mimoriadne významná. Sme preto radi, že budeme na implementácii úspešného riešenia StarINS spolupracovať s Asseco Central Europe a poskytovať pre Wapic Insurance lokálnu podporu aj v nasledujúcom období,” povedal Adefolu Majekodunmi, Managing Director, Asseco Nigeria.

“Wapic zavádza Asseco StarINS ako svoje hlavné softvérové riešenie pre backoffice a frontoffice operácie poisťovne. Vďaka unikátnym vlastnostiam riešenia StarINS ako multi-line (jedno riešenie pokrývajúce životné aj neživotné poistenie), multi-country, multi-currency a extrémnej flexibilite týkajúcej sa produktovej parametrizácie, budeme schopní ho implementovať v priebehu veľmi krátkej doby v rôznych prostrediach, pre široký výber poisťovacích produktov, v súlade so všetkými právnymi požiadavkami. Verím, že to bude dôkazom komplexnosti nášho riešenia, ako aj sily našej prítomnosti v Nigérii ako skupiny Asseco. Uvedenie systému zavedie nový trend pre poistný trh v Nigérii a západnej Afrike,” dodal Krzysztof Bondyra, Head of Insurance Business Unit v Asseco Central Europe, a. s.

 


Vytlačiť