Vybrať región
sk
Vytlačiť

Asseco CE dokončilo akvizíciu maďarského Statlogics-u

Asseco Central Europe sa stalo 100% vlastníkom jedného z najlepších providerov v oblasti consumer finance v regióne strednej a východnej Európy. Ide o maďarskú spoločnosť Statlogics, prostredníctvom ktorej sa ročne spracuje viac ako 5 miliónov úverových žiadostí v hodnote viac ako 3 miliardy EUR. Ich unikátny softvér je súčasťou IT systémov takých značiek ako sú Raiffeisen, UniCredit, Sociéte Générale, BNP Paribas alebo Credit Agricole. Celá Asseco Group touto akvizíciou získala výrazné kompetencie v oblasti credit scoring a risk managementu.

„Spoločnosť Statlogics patrí medzi najmladších členov skupiny Asseco Central Europe. Keď sme do nej pred tromi rokmi po prvýkrát finančne vstupovali, boli sme presvedčení o hodnotách jej unikátneho softvéru a kvalite vývoja. V týchto dňoch sme sa stali jej jediným akcionárom a veríme v jej potenciál pre celú Asseco Group,“ hovorí Jozef Klein, CEO a predseda predstavenstva Asseco Central Europe.

Statlogics je príkladom modernej firmy pripravenej na existenciu v globálnom svete. „Consumer finance je oblasťou, v ktorej sa vyznáme a ktorú chceme ďalej zdokonaľovať a rozširovať. Ak chce klient niečo, čo my nemôžeme poskytnúť, je tu mnoho spoločností v rámci Asseco Group, ktoré môžu. Bezchybne a profesionálne. To hovoríme aj svojim zákazníkom. A tak má spolupráca v rámci skupiny fungovať,“ hovorí Matthieu Job, CEO spoločnosti Statlogics. Spoločnosť sa neobmedzuje na lokálne trhy. Po revolúcii začínala v regióne strednej Európy, postupne expanduje na novo rozvíjajúce sa trhy, kde sú najväčšie obchodné príležitosti. Statlogics dnes pôsobí vo viac ako pätnástich krajinách Európy a tiež v Ázii a Afrike. Medzi krajiny, kde už spoločnosť našla svojich zákazníkov, patria okrem iného Kazachstan, Rusko, Ukrajina, Rumunsko, Slovensko, Česká republika, Maďarsko, krajiny post-sovietskeho bloku, Thajsko a severná Afrika.


Vytlačiť