Vybrať región
sk
Vytlačiť

Asseco CE zvýšilo medziročne tržby o 5 %

Spoločnosť Asseco Central Europe, ktorá pôsobí v regiónoch Slovenska, Česka a Maďarska, oznámila konsolidované hospodárske výsledky za rok 2011. Spoločnosť dosiahla celkové tržby vo výške 133,49 miliónov eur, čo predstavuje päťpercentný medziročný nárast. K rastu tržieb prispeli nové projekty, ako aj výsledky dcérskych spoločností v rámci skupiny.

Výsledky roku 2011 potvrdili, že konsolidácia českej časti spoločnosti do skupiny Asseco Central Europe, ktorá začala v roku 2010, prebehla úspešne. Pozitívne vnímam predovšetkým fakt, že päťpercentné navýšenie výnosov je výsledkom organického rastu spoločnosti, a nie prírastkom z akvizícií,“ uviedol CEO skupiny Jozef Klein.

Na Slovensku spoločnosť potvrdila svoje silné postavenie v privátnej sfére, predovšetkým v oblasti bankovníctva a financií. Ďalej sa rozvíjala v oblasti zdravotníctva, ale aj vo verejnej správe. V Českej republike spoločnosť získala nové strategické projekty, a to predovšetkým v oblasti verejnej správy. Aj v Česku sa však zamerala aj na príležitosti v privátnej sfére, s ktorými má skúsenosti práve zo slovenského trhu.

Dobré výsledky podporili aj dcérske spoločnosti – hlavne maďarský Statlogics, ktorý pokračoval v rozširovaní svojich aktivít na východných trhoch. Firma, ktorá sa špecializuje na vývoj softvéru pre credit scoring, nadviazala na úspechy roku 2010 a okrem aktivít v Rusku začala pôsobiť tiež v Kazachstane a Srbsku.


Vytlačiť