Vybrať región
sk
Vytlačiť

Asseco Central Europe medzi lídrami na slovenskom IT trhu

30 May, Bratislava. Asseco Central Europe (Asseco CE) sa podľa tohtoročných rebríčkov Trend TOP v Infotechnológiách, ktoré každoročne na Slovensku zostavuje týždenník Trend, umiestnilo na prvom mieste v štyroch kategóriách. Svoju pozíciu lídra potvrdilo v kategórii Najväčší dodávatelia IT pre súkromný finančný sektor a Poskytovatelia IT služieb na Slovensku. Asseco je tiež najväčší Dodávateľ IT produktov a služieb v SR podľa pridanej hodnoty a dodávateľ IT pre verejný sektor.

Týždenník Trend vo svojom článku, ktorý sprevádzal rebríčky, uviedol, že Asseco Central Europe malo mimoriadne úspešný rok. V hlavnom ítečkovom rebríčku, zostavenom podľa dosiahnutej pridanej hodnoty, Asseco CE preskočilo dlhoročného lídra slovenského IT sektora, spoločnosť Eset.

Pod zlepšenie sa podpísali rast domáceho biznisu a akvizície. Vlani Asseco CE prevzalo spoločnosti Prosoft a DWC Slovakia a skompletizovalo stopercentný podiel v spoločnosti CEIT. Finančné výsledky skupiny pozitívne ovplyvnila aj konsolidácia skupiny Asseco Enterprise Solutions, ktorá združuje spoločnosti vyvíjajúce ERP softvér.

V mnohých ďalších kategóriách sme si udržali, prípadne zlepšili svoje umiestnenie a obsadili druhú priečku. Sme druhým ako Dodávateľ IT produktov a služieb v SR podľa tržieb, Dodávateľ IT pre infraštruktúrne podniky, Dodávateľ IT pre priemyselnú výrobu a druhým medzi Najväčšími dodávateľmi IT pre sektor služieb. V neposlednom rade sme druhým medzi Softvérovými domami na Slovensku.

Poskytovatelia IT služieb na Slovensku 1
Najväčší dodávatelia IT pre súkromný finančný sektor 1
Najväčší dodávateľ IT pre verejný sektor 1
Dodávateľ IT produktov a služieb v SR podľa pridanej hodnoty 1
Softvérové domy na Slovensku 2
Dodávatelia IT produktov a služieb v SR podľa tržieb 2
Najväčší dodávatelia IT pre infraštruktúrne podniky 2
Najväčší dodávatelia IT pre priemyselnú výrobu 2
Top IT Suppliers for Services Sector 2
Výrobcovia pôvodného softvéru na Slovensku 3


Vytlačiť