Vybrať región
sk
Vytlačiť

Asseco úspešne nasadilo informačný systém v ČMSS

Bratislava, 31. mája 2016. Spoločnosť Asseco úspešne ukončila v Českomoravskej stavebnej sporiteľni, najväčšej stavebnej sporiteľni v ČR a druhej najväčšej v Európe, program zásadnej generačnej obmeny IT systémov banky. Aktuálne sa jej riešenie StarBUILD využíva ako hlavný informačný systém v štyroch z piatich stavebných sporiteľní v Českej republike. Stal sa teda „de facto“ štandardom pre stavebné sporiteľne v ČR.

„Liška chce byť modernou finančnou inštitúciou, ktorá dokáže flexibilne reagovať na potreby klientov a vie im ponúknuť kvalitnú poradenskú sieť, ako aj poskytnúť služby i v online prostredí. Nový IT systém bude základným kameňom nielen lepších znalostí klienta, ale umožní nám tiež v budúcnosti posunúť sa smerom k ešte väčšej digitalizácii a modernizácii,“ komentovala úspešnú spoluprácu členka predstavenstva ČMSS zodpovedná za IT Věra Koubová.

Úspešne realizovaný program pozostával z viacerých samostatných projektov a obsahoval implementáciu core banking a core sales systému StarBUILD, vybudovanie Operation Data Store (ODS), implementáciu CRM, vytvorenie systému pre reporting a customizáciu integračnej ESB platformy. Významnou súčasťou dodávky bola aj kompletná migrácia dát z 22-ročnej histórie ČMSS z pôvodného nemeckého systému IBP a IBP/VU. Asseco okrem úlohy generálneho dodávateľa programu obmeny IT systémov banky zabezpečovalo tiež úlohu systémového integrátora. ČMSS od nového core systému StarBUILD očakáva okrem modernizácie v oblastiach automatizácie účtovníctva, platobného styku a podpory backoffice procesov aj podporu od biznis konzultantov spoločnosti Asseco, ktorí poznajú procesy stavebného sporenia, garantujú pružnosť realizácie budúcich legislatívnych a business zmien a taktiež úsporu nákladov v dôsledku vyššej automatizácie spracovania jednotlivých operácií. Vyššie zabezpečenie kvality dát má viesť k presnejšej a rýchlejšej odozve obchodnej siete a tým pádom k skvalitneniu služieb pre klientov ČMSS.

„Je to pre Asseco významná udalosť. Spustením core banking systému StarBUILD do prevádzky v ČMSS sme potvrdili naše vedúce postavenie na trhu stavebných sporiteľní v Českej republike,“ uviedol Jozef Klein, CEO a predseda predstavenstva Asseco Central Europe.

Aktuálne sa StarBUILD využíva ako core systém v štyroch z piatich stavebných sporiteľní v Českej republike - Stavební spořitelna České spořitelny (od r. 1994), Modrá pyramida stavební spořitelna (od r. 2008), Wüstenrot-stavební spořitelna (od r. 2012) a Českomoravská stavební spořitelna (od r. 2016).


Vytlačiť