Vybrať región
sk
Vytlačiť

CEIT uspel v európskej súťaži Automotive Logistics Awards

Bratislava, 14. jún 2018 – Dcérska spoločnosť Asseco Central Europe, technologická spoločnosť CEIT, zvíťazila v kategórii týkajúcej sa automatizovanej manipulácie s materiálom. Prvenstvo získala za komplexné logistické riešenie, ktoré prepája digitálny, reálny a virtuálny svet a bolo nasadené v bratislavskom závode spoločnosti Volkswagen Slovakia.

Slovenská technologická spoločnosť CEIT so sídlom v Žiline, dcérska spoločnosť Asseco Central Europe, uspela v európskej súťaži Automotive Logistics Awards. S komplexným riešením pre internú logistiku priemyselných závodov zvíťazila v kategórii automatizovanej manipulácie s materiálom (v originálnom znení Packaging & materials handling automation). Súťažilo sa v 14 kategóriách. Výsledky súťaže vyhlásili počas slávnostného galavečera v nemeckom Bonne, v predvečer konferencie Automotive Logistics Europe 2018.

CEIT ako špecialista na automatizáciu internej logistiky bodoval so svojím smart logistickým systémom, ktorý implementoval v najväčšom automobilovom závode na Slovensku spoločnosti Volkswagen Slovakia. Tá patrí medzi priemyselných inovačných lídrov.

Systém využíva CEIT inteligentné mobilné roboty, ktoré prevážajú potrebný materiál k linkám a dokážu ho samostatne naložiť aj vyložiť presne včas a na správnom mieste. Flexibilne pritom reagujú na aktuálnu situáciu vo výrobe. Zároveň zhromažďujú obrovské množstvo dát o priebehu logistických procesov. Dáta sú online monitorované a vyhodnocované, tvoria akoby virtuálne zrkadlo reálnej logistiky v priemyselnej hale. V ňom možno presun materiálu riadiť, analyzovať, kvalitne zhodnotiť a ďalej optimalizovať.

Porota ocenila, že projekt úspešne prepojil automatické logistické vozíky (AGV), digitálne dvojča aj rozšírenú realitu. Uviedli, že inovatívne riešenie ponúka veľký potenciál pre optimalizácie rôzneho druhu, ako aj preveriteľné zlepšenia pre zákazníka - v tomto prípade spoločnosť Volkswagen Slovakia.

„Prvenstvo v súťaži európskeho významu nás veľmi teší, je opäť ďalším dôkazom, že aj slovenské inovácie môžu uspieť v silnej medzinárodnej konkurencii,“ povedal CEO spoločnosti CEIT Boris Duľa.


Vytlačiť