Vybrať región
sk
Vytlačiť

Asseco Central Europe dokončilo fúziu spoločnosti TurboConsult

Bratislava, 3. augusta 2020: Spoločnosť TurboConsult, ktorá je od konca minulého roku súčasťou skupiny Asseco, sa dňa 1. augusta 2020 stala novou divíziou spoločnosti Asseco Central Europe. Odteraz sú všetky aktivity tejto spoločnosti realizované pod obchodnou značkou Asseco CE.

Akvizíciou spoločnosti TurboConsult rozšírilo Asseco CE na českom a slovenskom trhu svoje portfólio o nové produkty a riešenia. V rámci Českej republiky sme vďaka tejto transakcii zvýšili podiel na trhu stavebných sporiteľní a tím sme získali nových zákazníkov v oblasti bankovníctva a finančného sektora. Na Slovensku sa významným zákazníkom stala aj ČSOB Stavebná sporiteľňa.

„Sme radi, že týmto spojením získame viac než 70 talentovaných kolegov, rozšírime naše technologické know-how a vytvoríme nové obchodné príležitosti vo finančnom a bankovom sektore. Zákazníkom tak môžeme ponúknuť širšiu paletu produktov a služieb a ďalšie výhody plynúce zo spojenia dvoch profesionálnych firiem špecializujúcich sa na oblasť IT riešení pre finančné segment so širokou škálou skúseností na medzinárodnom trhu," dopĺňa Jozef Klein, CEO Asseco CE.

TurboConsult pôsobí na trhu už takmer 30 rokov a primárne sa zaoberá softvérovými riešeniami vo finančníctve, najmä v bankovom sektore. Zákazníkmi spoločnosti sú predovšetkým stavebné sporiteľne, družstevné záložne, nebankoví poskytovatelia úverov, finanční sprostredkovatelia a fintech spoločnosti. Popri riešení určených pre komerčný sektor sa spoločnosť TurboConsult venuje aj verejne prospešnému projektu FriendlyVox, v čom chce pokračovať aj po začlenení do materskej spoločnosti. Ozvučený portál FriendlyVox predstavuje unikátne riešenie sprístupňujúcou informačné a komunikačné služby bez nutnosti použitia zraku, ktorý bol vytvorený s ohľadom na špecifické potreby zrakovo znevýhodnených osôb. Pre ovládanie portálu stačí iba klávesnica a všetky potrebné informácie sú odovzdávané hlasovým výstupom.


Vytlačiť