Asseco Central Europe sa stalo stopercentným vlastníkom CEIT-u

Bratislava, 7. novembra 2018. Asseco CE (Asseco CE) je modernou firmou, ktorá má záujem aj naďalej podporovať originálne inovatívna riešenia a nové vysoko sofistikované produkty pre priemysel a preto rozšírili svoju investíciu do technologickej spoločnosti CEIT.

„Riešenia spoločnosti CEIT v oblasti vedy, vývoja a inovácií, overené mnohými pozitívnymi referenciami spokojných zákazníkov, do portfólia skupiny Asseco prinášajú komplementárne produkty a pre skupinu Asseco predstavujú vysokú pridanú hodnotu v zmysle vzájomnej synergie. Zároveň doterajšia spolupráca priniesla možnosť otvorenia nových možností pre uplatnenie inovatívnych riešení CEIT-u nielen na slovenskom a českom trhu, ale aj v ostatných krajinách, kde skupina Asseco pôsobí,“ povedal pri príležitosti tejto investície Jozef Klein, CEO Asseco CE.

„Veľmi nás teší, že doterajšia intenzívna vzájomná spolupráca potvrdila naše očakávania, a že sme v spoločnosti Asseco CE našli spoľahlivého a zodpovedného partnera, ktorý má záujem o rozvoj CEIT-u. Sme presvedčení, že toto spojenie bolo správnym krokom. Teraz sme sa rozhodli vykročiť ešte ďalej a umožniť akceleráciu strategického partnerstva,“ vyjadril sa pri príležitosti podpisu zmluvy jeden zo spoluzakladateľov CEIT Branislav Mičieta.

Skupina CEIT bude aj v rámci novej vlastníckej štruktúry pokračovať v intenzívnom rozvoji inovácií pre priemysel, ktoré prepájajú reálny svet s tým digitálnym a virtuálnym. CEIT vyvíja a prináša také riešenia, ktoré priemyselným podnikom pomáhajú zvyšovať produktivitu a držať krok s dobou. Zameriava sa na automatizáciu internej logistiky, optimalizáciu výrobných a logistických procesov či komplexné riešenia pre smart fabriky.