Vybrať región
sk
  • SK
  • CZ
  • EN
Vytlačiť

Asseco Central Europe uzatvorilo strategické partnerstvo v oblasti zdravotníctva

Bratislava, 7. februára 2018. Asseco Central Europe, a. s. rozšírilo svoje portfólio riešení a produktov pre zdravotníctvo. Spolu so spoločnosťou Mediworx software solutions, a. s. sa v januári stali novými spoluvlastníkmi spoločnosti Prosoft, s. r. o., keď každá z firiem získala 50 percentný podiel. Riadenie spoločnosti prevzalo Asseco Central Europe. Prosoft patrí medzi významných poskytovateľov produktov a služieb v oblasti zdravotníckych informačných systémov. Zameriava sa na vývoj medicínskych IS pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

„Našou ambíciou je zdokonaľovať procesy v zdravotníctve a uľahčovať lekárom ich prácu s informačnými technológiami. Produkty spoločnosti Prosoft sa vyznačujú kvalitou a spoľahlivosťou. Spoločné partnerstvo vytvára ďalší predpoklad pre napĺňanie našich ambícií.“ povedal Marek Grác, COO a podpredseda predstavenstva spoločnosti Asseco Central Europe, a. s.

Ako doplnil Rastislav Karbas, CEO spoločnosti mediworx software solutions, a. s.: „V oblasti zdravotníctva a jeho digitalizácie má naša spoločnosť dlhoročné skúsenosti. Nové partnerstvo v oblasti nemocničného a ambulantného informačného systému otvára priestor zhodnotiť doterajšie skúsenosti troch spoločností a priniesť poskytovateľom a tým aj pacientom funkčné a bezpečné riešenia, ktoré napĺňajú ich potreby a rešpektujú nevyhnutnosť digitalizácie zdravotníctva.“

Portfólio produktov spoločnosti Prosoft zahŕňa riešenia pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a pokrýva informačné potreby zdravotníckych zariadení rôzneho typu a veľkosti, napr. nemocnice s poliklinikou, liečebné ústavy, polikliniky, laboratóriá, ambulancie odborných a praktických lekárov, stomatológov a pod. Jej najznámejším produktom pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti je Medicínsky informačný systém PROMIS®. Okrem vývojovej činnosti vykonáva Prosoft analýzy a návrh systémov, implementáciu, prevádzkovanie a údržbu informačných systémov.


mediworx software solutions, a. s. je IT spoločnosť zameraná na poskytovanie komplexných softvérových a hardvérových služieb v oblasti zdravotníctva a poisťovníctva. Zároveň v tejto oblasti prináša inovatívne IT riešenia, ktoré prostredníctvom digitalizácie zlepšujú efektivitu procesov a zvyšujú bezpečnosť pacienta. Viac o spoločnosti: mediworx.sk


Vytlačiť