Vybrať región
sk
Vytlačiť

Asseco Central Europe zvýšilo svoje výnosy o takmer 12 percent

„Sme radi, že sa nám v porovnaní s minulým rokom podarilo zvýšiť výnosy a najmä získať zaujímavé zákazky, ako napríklad projekt pre Najvyšší kontrolný úrad alebo Český štatistický úrad,“ hovorí Jana Lednárová, PR manažérka Asseco CE a dodáva: „So zlepšujúcim sa makroekonomickým prostredím v Česku aj na Slovensku, ako aj efektívnejším obchodným modelom je Asseco CE dobre pripravené na ďalší rast tržieb. K tomu pridajme fakt, že sme súčasťou piatej najväčšej európskej spoločnosti v IT sektore, s ktorej zázemím sa nám ľahšie otvárajú dvere veľkých korporácií.“

V rovnakom období spoločnosť úspešne pokračovala v plnení svojich cieľov pre rok 2010. Vo februári 2010 schválil PMÚ SR akvizíciu maďarskej IT spoločnosti Statlogics (70,04%), ktorá sa špecializuje na vývoj softvéru v oblasti spotrebiteľských pôžičiek; v auguste zasa spoločnosti GlobeNet (60%), jedného z hlavných hráčov maďarského zdravotníckeho IT priemyslu. Naviac, po nadobudnutí 100%-ného podielu v MPI Consulting posilnila v júli táto spoločnosť Asseco CE ako jej nová divízia, zo zameraním na poradenstvo a poskytovanie služieb v oblasti produktov spoločnosti SAP.

Na celkových výnosoch sa podieľali aj spoločnosti v portfóliu skupiny Asseco Central Europe. Individuálne výnosy Asseco CE na Slovensku dosiahli za prvých šesť mesiacov úroveň 14,7 mil. EUR (12% nárast). České Asseco CE, spolu s dcérskymi spoločnosťami Berit, zaznamenalo v rovnakom období výnosy vo výške 15,7 mil. EUR (pokles o 11%),  skupina Asseco Solutions 11,7 mil. EUR (16% nárast) a Slovanet 16,9 mil. EUR (30% nárast).


Vytlačiť