Vybrať región
sk
Vytlačiť

Skupina Asseco potvrdila svoju pozíciu v TOP 10 medzi európskymi IT firmami

Rebríček najväčších poskytovateľov softvérových riešení je zostavovaný pod záštitou Európskej komisie. V súlade so stratégiou Digitálna agenda pre Európu rebríček pomáha zvýšiť povedomie o európskych spoločnostiach pôsobiacich v odvetví informačných a komunikačných technológií, ktoré zásadným spôsobom ovplyvňujú hospodársky vývoj, a to nielen v Európe.

 Podľa európskej komisárky Neelie Kroesovej, výsledky potvrdzujú, že sektor je spoľahlivým pilierom, ktorý je oporou ekonomického rastu v Európe. „Nielen že trh celkovo medziročne vzrástol o desať percent, ale spoločnosi predovšetkým aj plánujú zvýšiť počty zamestnancov a investície v oblasti výskumu a vývoja," uviedla Kroesová.

Napriek tomu sú výsledky posledného rebríčka výrazne ovplyvnené pretrvávajúcou globálnou hospodárskou krízou, ktorá ovplyvnila prakticky všetky sektory ekonomiky. „Sme veľmi radi, že skupina Asseco aj v tomto zložitom období dokázala obhájiť svoje miesto v prvej desiatke, a dokonca si o jedno miesto polepšila, a potvrdila tak svoje pevné miesto medzi najvýznamnejšími softvérovými hráčmi Európy," uviedol CEO spoločnosti Asseco Central Europe Jozef Klein.

Truffle 100 analyzuje vývoj európskeho trhu informačných technológií každoročne od roku 2006. Výskum je založený na dátach získaných prostredníctvom výskumov a analýz spoločnosti CXP, ktorá sa zameriava na výskum trhu v oblasti informačných technológií a spoločnosti IDC.

 

Výsledky Truffle 100 - rok 2011

 1. SAP

 2. Dassault Systèmes

 3. Sage

 4. Software AG

 5. DATEV

 6. Autonomy

 7. Asseco

 8. SWIFT

 9. Wincor Nixdorf

10. Misys

Súbory k stiahnutiu


Vytlačiť